enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3868
EURO
35,0513
ALTIN
2.325,75
BIST
9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tunceli
Açık
22°C
Tunceli
22°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

TİMBİR, Medyanın Sorunlarını RTÜK Çalıştayında Masaya Yatırdı

.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Türk İnternet Medyası Birliği (TİMBİR) tarafından düzenlenen Türk İnternet Medyası Çalıştayında yerel basının sorunları ve beklentileri konuşuldu.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı Orhan Özdemir’in moderatörlüğünü yaptığı çalıştaya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, İMEF Başkanı Dr. Süleyman Basa, Kurucu Başkan ve Birlik Haber Ajansı Genel Yayın Koordinatörü Nizamettin Bilici, Tunceliyi temsien editörümüz Sezai Akın , yurt dışından ve Türkiye’nin 81 ilinden TİMBİR temsilcileri ve çok sayıda RTÜK’e bağlı kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

RTÜK Başkan Yardımcısı Orhan Özdemir’in moderatörlüğünü yaptığı oturumda “Türk İnternet Medyası ve RTÜK Uygulamaları“ hukukçu Aydın Demir, Şebnem Bursalı, Orhan Samast ve Cüneyt Altıparmak, önemli değerlendirmelerde bulundular. İnternet Yayıncılığında Lisanslama ve Yetkilendirme Süreçleri, Medyada Dezenformasyon, İnternet Medyası Basın Etiği ve İtibar internet Medyası Hukuki Sorunlar, İnternet Medyasında Teknik Ve İçerik Geliştirme, İnternet Medyasının yasal altyapı ihtiyacı ve İnternet gazeteciliğinde içerik üretimi konuları ele alınarak detaylı şekilde tartışıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan (İMEF) ve (TİMBİR) kurucu başkanı Dr. Süleyman Basa, “RTÜK uygulamalarından internet medyasının sorunlarına, dezenformasyondan içerik üretimine kadar birçok konuyu konuştuk. İnternet Medyası her geçen gün büyükmekte ve etki alanını genişletmektedir. Bugün anadolunun 7 bölgesinden 81 il de kendi emekleri ile insanlara haber ulaştıran gazeteci arkadaşlarımız aramızdalar. Hepsi ayrı bir başarı hikayesidir. Bugün İnternet Medyası ülkemizde kendi emekleri ile şu anki gücüne erişmiştir. Devlet desteği almadan, ticaret odası, berberler odası, emlakçılar odasına farklı tüzel kişiliklerle muhatap olarak, basın kartı olmadan yokluklar içerisinde gazetecilik mücadelelerini devam ettirmişlerdir. Övünerek söylüyorum ki Anadolu’nun internet medyası kendi öz kaynaği ile habercilik yapmıştır. Burada fon alan kuruluş yoktur, yabancı vakıfların sözcülüğünü yapan gayri milli niyetleri taşıyan medya kuruluşları yoktur. Burada yer alan medya mensupların gücün değil milletin medyasıdır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.