enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3764
EURO
34,9749
ALTIN
2.325,67
BIST
9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tunceli
Parçalı Bulutlu
23°C
Tunceli
23°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Sonbahar renklerine bürünen Tunceli’de doğa, görsel şölen sunuyor

.

Tunceli’nin Pülümür ilçesi sonbaharda adeta görsel bir şölen sunuyor. İlçedeki ormanların içinde yürüyen doğaseverler, bir yandan bol oksijen alırken diğer yandan doğanın tadını çıkarıyor.

Tunceli’nin Pülümür ilçesi Türkiye’de sonbahar mevsiminin en iyi yaşandığı yerlerden biri olarak biliniyor. Özellikle Aydınlar köyü ve Çobanyıldızı mevkii, doğa fotoğrafçıları ile doğaseverlere, meşe, kavak, ceviz, badem, çam, karaağaç ve yemiş ağaçlarının farklı tonlardaki renkleriyle adeta bir görsel şölen sunuyor. Köye gelenler, ormanlık alanda bir yandan bol oksijenli havayı solumanın keyfini yaşarken diğer yandan da bol bol fotoğraf çekerek manzarayı karelerine yansıtıyor.

”Sonbaharı hissedebileceğimiz en güzel noktalardan birindeyiz”

Arkadaş ekibiyle Çobanyıldızı mevkiine geldiklerini belirten Yakup Ayvazoğlu, ”Burası, sonbaharı tamamen hissedebileceğimiz en güzel noktalardan birisi. Özellikle meşe ağaçları olduğu için sarı yaprakları yerlerde. Doğanın renk cümbüşünü bize hissettiriyor. Ekibimizde çok mutlu. Hep birlikte geziyoruz. Doğanın hissini tam olarak yaşıyoruz” dedi.

Suat Aktaş ise ”Bizim bir gezgin gurubumuz var. Bu doğayı sürekli geziyoruz, yazın dağlara geldik. Bu dönemde orman olduğu için bu bölgeye geldik. Dağ kavakları ve meşe olduğu için son baharda muhteşem görüntü sunuyor. Bu dönemde herkesin buraya gelmesini tavsiye ederim. Çok kolay bir parkur. İnsanların zorlanmayacağı bir bölge. Herkese tavsiye ederim” diye konuştu. İHA

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.