enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,7682
EURO
35,0901
ALTIN
2.459,44
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tunceli
Parçalı Bulutlu
34°C
Tunceli
34°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
35°C
Salı Az Bulutlu
35°C
Çarşamba Az Bulutlu
35°C
Perşembe Az Bulutlu
34°C

Dağ keçileri artık evlerin çatısına çıkmaya başladı

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde daha önce sokaklarda sıkça görülen dağ keçileri, artık katlı evlerin çatılarına çıkmaya başladı.

Dünya Doğa Koruma Birliği tarafından nesli tükenme tehlikesi altında olan türlerin kırmızı listesinde yer alan, kayalık ve sarp yamaçlarda yaşayan dağ keçileri Çemişgezek ilçesinin sokaklarını yıllardır kendilerine mesken etti. İlçe halkının yaban keçilerine gösterdiği sevgi ve hassasiyet sonucunda keçiler, evlerin çatılarında ve teraslarda evcil bir hayvan gibi dolaşmaya başladı. Çatılara çıkan ve ağaçların dallarıyla karınlarını doyuran keçiler ardından bölgeden uzaklaşıyor. O anlar yöre sakinlerinden Fatih Boztaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Yaban keçilerini yüksek binaların çatısında görüntüleyen Fatih Boztaş, “Ben Çemişgezek ilçesinin Kale Mahallesinde ikamet ediyorum. Evime giderken mahalle aralarında koşuşan yaban keçileri gördüm. Sonra çatılardan gelen seslerle birlikte, mahallede yüksek bir kaç evin çatısında yaban keçilerini gördüm. Mahallemizin sokaklarında hemen hemen her gün yaban keçisi görüyoruz. Çatılarda görmek beni şaşırttı. Biz yaban keçilerine ve doğadaki diğer canlılara ilçe halkı olarak çok şevkatli yaklaşıyoruz. Bizim onları sevdiğimizin farkındalar. Bu sevgi onları evlerin çatısında kadar getirdi”dedi..İHA….

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.