enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3706
EURO
35,0351
ALTIN
2.323,12
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tunceli
Az Bulutlu
19°C
Tunceli
19°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Aracıyla ezdiği kediyi ölüme terk eden şahsa 2 bin 43 TL ceza

Aracıyla ezdiği kediyi ölüme terk eden şahsa 2 bin 43 TL ceza

Elazığ’da aracıyla bir kediyi ezen ve hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam eden şahıs, Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekiplerinden kaçamadı. Cadde boyunca güvenlik kameralarını tek tek inceleyen ekipler, şahsı bularak 2 bin 43 TL para cezası kesti.
Olay, 3 gün önce Yunus Emre Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde bir kediyi ezen sürücü hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etti. Arkadan gelen başka bir araç, durumu fark ederek ölen kediyi yol ortasından kaldırıp refüje koydu. Olayın ardından mahalle sakinlerinden Hülya Yetik, durumu Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı HAYDİ ekibine bildirdi. Olay yerine gelen HAYDİ ekibi, cadde üzerindeki güvenlik kameralarını tek tek izleyerek önce aracın plakasını, ardından da sürücüyü tespit etti. E.Ç. adlı sürücüye 5119 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 21. maddesi gereği 2 bin 43 TL idari para cezası uygulandı.
Hülya Yetik, “Mahallede beslediğim bir kedimize araba çarptı. Geldiğimde kediyi refüje kaldırmışlardı. Ben de HAYDİ ekibini aradım. HAYDİ ekibi sağ olsun hemen geldi. Mahallemizdeki güvenlik kameralarına bakıp çarpan aracı teşhis ettiler. Sonra yasal işlemler yapıldı. Vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını istiyorum” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.