enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3679
EURO
35,1021
ALTIN
2.325,03
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tunceli
Az Bulutlu
19°C
Tunceli
19°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Ailesi maddi imkansızlıklar nedeni ile okutamadı, 50 yıldır makas sallayarak çocuğunu avukat yaptı

Ailesi maddi imkansızlıklar nedeni ile okutamadı, 50 yıldır makas sallayarak çocuğunu avukat yaptı

Elazığ’da berberlik yapan Mustafa Doğan (63) ailesinin maddi imkansızlıkları nedeni ile okulu bırakıp berber salonunda çalışmaya başladı.

Doktor olma hayali yarıda kalan Doğan, 50 yıldır makas sallayarak çocuklarını okutmayı başardı.

Elazığ’da yaşayan 63 yaşındaki Mustafa Doğan, 1970 yılından beri berberlik yapıyor. Ailesinin günün şartlarından dolayı okutamadığı Doğan, doktorluk hayali yarıda kalınca berber dükkanında çırak olarak işe başladı. İşi öğrenip bir süre kalfalık yaptıktan sonra 1978’de kendi dükkanını açan Doğan, o yıl bir de erkek çocuk sahibi oldu. Kendisi okuyamadığı için oğlunu okutmak isteyen Doğan, evladının dükkanından uzak durmasını ve okuması istedi. Doğan’ın Elazığ’da berberlik yaparak okuttuğu oğlu ise hukuk fakültesini bitirip avukatlık yapmaya başladı. Birkaç yıl sonra berberliği bırakmak istediğini aktaran Doğan, geçmişe dönme şansı olsa mutlaka eğitim hayatına devam etmek istediğini belirtti.

“Geçmişe dönme şansım olsa okul okumak isterim”

1970 yıllında berberliğe başladığını aktaran Mustafa Doğan, “İlkokulu okurken çok başarılı bir öğrenciydim. Okumayı çok arzuluyordum. O günün şartlarından dolayı ailem beni okutamadı. Kimseyi suçlamıyorum, o günün şartları bunu gerektiriyordu. Okul okumayınca bir meslek sahibi olmak isteyerek berberliği seçtim. 5 yıl kalfalık yaptım. Sonrasında dükkan açtım. 4 yıl sonra1978 yılında şuan bulunduğum dükkanıma geldim. Çok şükür başarılı oldum. Bir oğlum var. Kendisi dükkanımla yaşıt. Ben okuyamadığım için onu okutmak istedim o yüzden dükkana fazla gelmesini istemedim. Allah’a şükür 20 yıllık avukat, Ankara’da serbest çalışıyor. Bende burada hayatımı devam ettiriyorum. Mesleğimi çok seviyorum. Geçmişe dönme şansım olsa okul okumak isterim. Doktor, hakim, avukat gibi okuyarak bir meslek sahibi olmak isterdim” dedi.

“Eskiden ünlü isimler burada tıraş oluyordu”

Hayalindeki mesleğin doktorluk olduğunu ifade eden Doğan, “Burada arkadaşlarımla vakit geçiriyorum. Esnaf içinde olduğum için, eskiden ünlü isimler burada tıraş oluyordu. Dükkanın dekorunu bozmadım. Arkamda bulunan küçük terekler 1955- 1956 yılında yapılmıştı. Ben onları bozmak istemedim. Ustalarımdan o şekilde hatıra kalsın istedim. Şimdi de daha değiştirmek istemiyorum. Bu haliyle daha çok seviyorum. Oğlum bana Ankara ‘ya yanımıza gel diyor. Bende buraya alıştığım için eşimi dostumu bırakmak istemiyorum. Birkaç yıl daha devam edeyim. Nasip olursa mesleği bırakırım” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.