enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,8221
EURO
35,1421
ALTIN
2.449,46
BIST
10.771,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tunceli
Az Bulutlu
37°C
Tunceli
37°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
37°C
Salı Açık
34°C
Çarşamba Açık
34°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
35°C

Tunceli’de öğretmenlerin depremde arama, kurtarma eğitimi ve tatbikatları gerçeği aratmadı

Tunceli’de, afetlere hazırlık çalışmaları kapsamında AFAD Arama Kurtarma Eğitmenleri Murat Okçu ve Özgür Aydoğdu tarafından öğretmenlere yönelik, teorik ve pratik olarak “Depremde Arama Kurtarma” eğitimleri verildi. Eğitimlerin ardından gerçeği aratmayan kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirildi.

AFAD Arama Kurtarma Eğitmenlerinin rehberliğinde 36 kişilik gönüllü öğretmen grubuna verilen eğitimler yaklaşık bir hafta sürdü.

Deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda öğretmenlere bilgi ve beceri kazandırıldı.

Teorik eğitimlerde, depremin nedenleri, etkileri ve arama kurtarma teknikleri üzerinde durulurken, pratik uygulamalarda ise öğretmenler enkaz alanında müdahale yöntemlerini öğrenme fırsatı buldular.

Bir hafta süren yoğun eğitimlerin ardından, AFAD Eğitmenleri Murat Okçu ve Özgür Aydoğdu’nun refakati ve yönlendirmeleriyle gerçeği aratmayan bir deprem senaryosu oluşturularak enkaz altında kalan kişilerin kurtarılması ve ilk yardım gibi kritik müdahaleler uygulamalı gösterildi.

Öğretmenler, öğrendikleri teorik bilgileri pratikte uygulayarak, afet durumlarında nasıl hareket etmeleri gerektiğni, okullarda güvenliği artırmak, olası bir deprem anında hem kendilerini hem de öğrencilerini koruma konusunda daha donanımlı hale geldiler.

Afet durumlarına karşı daha dirençli bir toplum oluşturulması açısından eğitimleri önemsediklerini aktaran öğretmenler, eğitimleri veren AFAD’a ve Eğitmenleri Murat Okçu ve Özgür Aydoğdu’ya teşekkür ettiler..İHA…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.